2020
Klub Seniora » 2020
Dzień Kobiet w Klubie Seniora
5 marca 2020 r. odbyło się kolejne zebranie zagórowskiego Klubu Seniora. Tym razem okazją do spotkania był Dzień Kobiet. Panie przy kawce i ciastku mogły miło spędzić to dzisiejsze popołudnie. Nie zabrakło również muzycznego akcentu spotkania, bo jak zawsze p. Jan Herian umilał czas swoją grą i śpiewem. Bardzo dziękujemy, że zawsze znajdzie czas dla Klubu Seniora. Nie zbrakło również niespodzianki i prezentu dla Pań w postaci wiosennego kwiatka ufundowanego przez MGOK, a wręczonego przez dyrektora Łukasza Parusa i p. Janka. Wszystkim Paniom z okazji ich święta życzymy zdrowia i wszelkiej pomyślności.
I.B.
Tlusty Czwartek w Klubie Seniora
20 lutego 2020 r. odbyło się kolejne spotkanie zagórowskiego Klubu Seniora działającego przy MGOK w Zagórowie. Oprócz wielu spraw organizacyjnych, które trzeba skrupulatnie omówić, nie obyło się bez uszanowania dzisiejszego dnia, czyli Tłustego Czwartku i na stole pojawiły się pączki ufundowane przez MGOK. Wszystkim życzymy Smacznego!
Dzień Babci i Dziadka Klubu Seniora
29 stycznia w restauracji „ Małe co nieco” w Ciążeniu zagórowski Klub Seniora świętował Dzień Babci i Dziadka. Tradycyjnie były tańce, śpiewy i miłe pogwarki. Przewodnicząca Krystyna Szelewicz-Ciochocka serdecznie dziękuje seniorom za liczne przybycie oraz państwu Waszakom za miłą gościnę.
Gratulujemy członkom Klubu Seniora aktywności i życzymy wszystkiego najlepszego! (mgok)Zagórowscy seniorzy na warsztatach w Strzałkowie
17 stycznia na terenie Inkubatora Przetwórstwa Lokalnego (Strzałkowo) odbyły się pierwsze warsztaty pn. “Zdrowe żywienie”, które realizowane są w ramach projektu współpracy pn. “Gotowanie Atrakcją Regionu”.
Tematem pierwszych zajęć było hasło “W zdrowym ciele zdrowy duch”. Dietetyk Dorota Szpiler-Maciejewska zapoznała uczestników warsztatu z zasadami zdrowego żywienia, komponowania prawidłowego dobowego jadłospisu na podstawie piramidy zdrowego żywienia oraz wspólnie z uczestnikami sporządziła przepyszne koktajle.
Przypomnijmy, iż 14 września 2018 r. Zarząd Stowarzyszenia na rzecz Rozwoju Przedsiębiorczości Produktu Lokalnego, w osobach Grzegorz Cieślewicz – Prezes, Aleksandra Wysokowska – Skarbnik, podpisali umowę o przyznaniu pomocy na operację zatytułowaną „Inkubator Przetwórstwa Lokalnego”, wysokość dofinansowania 500 tys. zł.
Otrzymane dofinansowanie są to środki pozyskane przez Stowarzyszenie “Unia Nadwarciańska” na działania związane z tworzeniem i rozwojem inkubatorów przetwórstwa lokalnego.
Inkubator powstał w budynku byłej stołówki Centrum Zawodowego i Ustawicznego w Strzałkowie. Cieszymy się ,że nasi seniorzy z ZUTW i Koła Seniora również wzięli udział w tej cennej inicjatywie. Życzymy ciekawych zajęć i zdobywania nowych doświadczeń i umiejętności.
I.B.